dimecres, 13 de gener del 2010

Renaixença, Laura Gatell.

TEXT 3

1. Quins són els plantejaments que empenyen Narcís Oller a escriure en llengua catalana? Et semblen convincents?
Perquè tots els seus companys, escrivien en català, i ell se sentia desplaçat quan celebraven festes en relació al seu ofici, ja que, era l’únic que encara no escrivía les seves obres en català.

2. Per quins motius triga tant a començar a escriure en llengua catalana?
El català era la seva llengua nadiua, peró tot i així, no havía estudiat la seva gramática, i aixó feia que tingués recança en escriure en aquest idioma.


TEXT 5

1. Penses que la situació general de la gent d'avui és comparable quant al desconeixement de lèxic culte o especialitzat a la que descriu Frederic Soler?
Crec que cada text s’ha d’escriure en relació al públic que l’hagi de llegir, és a dir, que si es tracta d’un text sobre medicina destinat a que el llegeixin metges, doncs será adequat que estigui escrit en llenguatge especialitzat, i paraules que potser només entendran els especialistes en aquella matéria.
En canvi, si és un text de medicina, peró en aquest cas, destinat a un públic no especialitzat en aques tema, i que per tant no tindrá noció del significat de segons quines paraules especialitzades, hauría de ser un text escrit en un llenguatge més col•loquial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada