dimarts, 24 de novembre del 2009

tirant lo blanc

Per què penseu que Tirant i Carmesina no han consumat l'amor en una ocasió tan bona?
Perquè ella, Carmesina no volia fer l'amor en aquell moment i Tirat tampoc la va forçar. Ell la va tenir més en cnsideració que no diafebus amb la seva amant.
Com interpreteu la reacció de la Viuda Reposada? Aquest personatge ens permet parlar d'una cosa fonamental: l'edat dels protagonistes. Pel que sabem, Tirant ha de tenir uns 26 o 27 anys. En un dels capítols que heu llegit aquí (el 229), se'ns informa que Carmesina té 14 anys i mig. Com que Tirant en porta 4 i mig a Constantinoble, podem deduir que el dia que Tirant se'n va enamorar, Carmesina devia tenir uns 9 anyets... I la Viuda Reposada va ser la dida de Carmesina. Quants anys li feu?
li posaria uns 15 anys més, ja que en aquella época es tenien els fills molt joves, ja que l'esperança de vida també s'escurçava.
Torneu un moment a la pàgina principal d'aquest bloc i repasseu els tres tipus d'amor de què parla Estefania. En quin considereu que s'ha d'incloure el de Tirant i Carmesina: en el virtuós, el profitós o el viciós? Per què? Si us falten arguments, podeu veure quina concepció de l'amor té Carmesina i considerar l'aventura de Tirant i Maragdina, al nord d'Àfrica.
l'amor entre ells dos es virtuós, ja que amb una mirada su diuen tot.
ISABEL GARCIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada